petua halau lalat

Petua Halau Lalat

Salam buat semua, Ari nie che petua nak kongsi pulak pasal petua halau lalat. Bagi mereka yang tinggal berdekatan ngan tempat pembiakan seperti kandang kambing atau lembu hampir pasti akan berhadapan dengan situasi yang kurang menyenangkan  nie setiap hari.  Paling teruk kalau rumah kita berdekatan dengan reban ayam.. Ohh.. Tuhan saja yg tahu.. Bukan senang … (sambungan)

simptom kebas kaki

Kaki Selalu Rasa Kebas

Soalan: Saya seorang wanita yang berusia lingkungan 30-an dan semenjak dua menjak ni saya alami satu masalah kaki kebas. Nak dikatakan setiap masa kaki kebas tu tak lah, tapi dalam seminggu tu ianya berlaku agak kerap dan masa-masanya juga tak menentu. Sekiranya saya duduk terlalu lama bertimpuh di atas lantai ataupun duduk bersila sambil menaip kat atas kerusi, … (sambungan)

Siri Soal Jawab Kesihatan & Kecantikan

Masalah Jerawat Bernanah

Semakin hari bertambah risau sebab dalam 6 bulan lagi saya akan melangsungkan perkahwinan. Apakah yang boleh saya lakukan untuk menghilangkan masalah jerawat di muka yang semakin banyak ni?

Masalah Anak Kencing Malam

Anak saya sering kencing waktu malam. Apakah ini satu penyakit dan jika ya apakah ubat dan cara untuk cuba mengubatinya?

Masalah Berat Badan Naik Selepas Bersalin

Saya merasa tertekan dengan masalah berat badan yang makin bertambah ini. Saya cuba kurangkan makan tetapi jarang-jarang bersenam kerana tidak ada masa. Apa yang patut saya buat untuk mengatasi masalah ini?

Masalah Rambut Gugur

Saya mengalami masalah keguguran rambut. Setiap kali menyikat rambut, saya dapati banyak rambut saya yang gugur. Adakah apa-apa kaedah untuk mengatasi masalah keguguran rambut ni?

buang lemak dengan air sirih

Buang Lemak Dengan Daun Sirih

Artikel petua berkaitan kurangkan lemak dan turunkan berat badan adalah antara petua dan panduan yang paling banyak dibaca. Almaklum sajalah masalah 'terlebih muatan' nie nampaknya satu masalah yang

petua buang tahi lalat

Petua Kecutkan Tahi Lalat

Bagi sesiapa yang mempunyai tahi lalat hidup (besar) bolehlah dicuba petua ini untuk mengecilkan tahi lalat yang semakin membesar tersebut. Petua Mengecutkan Tahi Lalat Hidup Ambil tangkai daun

petua panjangkan rambut

Petua Supaya Rambut Cepat Panjang

Ada orang sukakan rambut yang pendek. Senang nak jaga katanya... Ada pulak yang suka rambut yang panjang mengurai.. sebab rasa cam tak berapa 'best' kalau rambut tu pendek cam lelaki..

masalah rambut bercabang

Mengatasi Masalah Rambut Bercabang

Mungkin ada sesetengah orang yang beranggapan bahawa penggunaan perapi boleh memperbaiki masalah rambut bercabang. Anggapan tersebut sebenarnya adalah tidak benar..! Fungsi perapi yang sebenarnya