May 29, 2015

Cuci Karat Pada Baju

Pakaian yang disimpan lama biasanya akan mempunyai kesan karat terutama pada bahagian lipatan.  Kesan karat  juga boleh terkena pada pakaian jikatempat sidaian besi itu sendiri berkarat.  Ini petua tradisional untuk membersihkan karat dengan lebih berkesan.

Sapu sedikit kapur makan pada bahagian yang berkarat.  Kemudian perah limau nipis di atas bahagian berkarat tersebut. Biarkan selama 30 minit sebelum disental.  Dengan izin Allah, kesan karat akan lebih mudah untuk dibersihkan.

laman petua:

cara menghilangkan kesan karat pada baju, cara menghilangkan karat di baju, cara menghilangkan kesan karat pada pakaian, cara menghilangkan karat pada baju, menghilangkan kesan karat pada pakaian
che petua About che petua

Laman petuatradisional.com ini memberi maklumat bagi tujuan pendidikan sahaja dan tidak patut digunakan sebagai nasihat perubatan peribadi. Maklumat yang dipaparkan di sini bukanlah bertujuan untuk mengganti atau mengambilalih nasihat dan konsultasi yang diberi oleh pakar perubatan tentang rawatan kesihatan dan penjagaan perubatan anda.
Penafian: Admin dan/atau penulis di laman petuatradisional.com ini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

Speak Your Mind

*