May 28, 2015

Penawar Kulit Melecur

Petua orang tua untuk penawar kulit melecur.

Petua orang tua-tua ni berguna untuk penawar yang segera atau untuk membantu agar tak terlalu sakit dek kepanasan kulit melecur.   Hmm… bila dah taruk penawar tu, bagi kes yang berat (serius), jangan pulak tak dihantar ke hospital.

Cara yang paling mudah mengubati kulit yang melecur ialah:

Petua 1:  Sapu ubat gigi ke atas kulit berkenaan sebaik ianya terkena.

Petua 2:  Sapu dengan kicap ke atas tempat yang terkena panas.

Lebih banyak petua terkena air panas atau minyak panas

laman petua:

ubat melecur, petua melecur, petua kulit melecur, kulit melecur, ubat kulit melecur
che petua About che petua

Laman petuatradisional.com ini memberi maklumat bagi tujuan pendidikan sahaja dan tidak patut digunakan sebagai nasihat perubatan peribadi. Maklumat yang dipaparkan di sini bukanlah bertujuan untuk mengganti atau mengambilalih nasihat dan konsultasi yang diberi oleh pakar perubatan tentang rawatan kesihatan dan penjagaan perubatan anda.
Penafian: Admin dan/atau penulis di laman petuatradisional.com ini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

Comments

  1. Qaiza says:

    Boleh cuba untuk menggunakan product Virgin Coconut Oil ini. Dapat menghilangkan parut yang ada sekaligus menegangkan semula kulit yg ada…Minyak kelapa ini tidak panas dan sesuai juga diletakkan di dalam mulut jika ada ulser mulut

  2. Satu tips yang menarik. Di samping itu, kulit yang melecur juga boleh dirawat dengan membasah atau merendamkan kawasan kulit yang tercedera dengan menggunakan larutan susu yang sejuk. Untuk maklumat terperinci, sila layari halaman web http://healthmassa.com/rawatan-luka-melecur

Speak Your Mind

*