May 29, 2015

Penyeri Muka

Amalan agar wajah sentiasa kelihatan berseri.

1.  Amalkan mencuci muka setiap pagi dengan daun teh yang sudah direndam. Sapukan air rendaman teh ke muka, biarkan selama sepuluh minit kemudian basuhlah dengan air bersih.

2.  Atau, amalkan sapu muka dengan putih telur.  Biarkan selama sepuluh minit, kemudian bersihkan dengan air.  Amalkan seminggu sekali.  Dengan izin Allah, anda akan nampak keberkesanannya.

3.  Senyum selalu.  Kata orang, senyuman itu pemanis muka.  Dan, senyum itu satu sedekah.

laman petua:

petua wajah berseri, tips muka berseri, petua penyeri muka, petua muka putih berseri, penyeri muka
che petua About che petua

Laman petuatradisional.com ini memberi maklumat bagi tujuan pendidikan sahaja dan tidak patut digunakan sebagai nasihat perubatan peribadi. Maklumat yang dipaparkan di sini bukanlah bertujuan untuk mengganti atau mengambilalih nasihat dan konsultasi yang diberi oleh pakar perubatan tentang rawatan kesihatan dan penjagaan perubatan anda.
Penafian: Admin dan/atau penulis di laman petuatradisional.com ini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

Comments

  1. HARISA ANNIA says:

    Petua tradisional pastinya banyak kebaikan kepada kulit. Namun begitu, tahukah anda untuk memiliki kulit yang berseri, yang paling asas ialah pastikan kulit anda bernafas dengan baik, maknya perlu menekankan penjagaan dan kebersihan kulit wajah. pori yang bersih dan tidak tersumbat.
    Selain itu, pemakanan yang sihat bagi membekalkan nutrien yang mencukupi. Kalau sukar untuk mendapatkan nutrien yang mencukupi, pastikan anda mengambil pemakanan tambahan bagi memastikan hormon ditahap /level yang baik serta awet muda… pandangan dan pendapat yang tak seberapa ini hanya untuk membantu anda menjadi “YOU R BEAUTIFUL”…..

Speak Your Mind

*