May 23, 2015

Petua Hilangkan Hanyir Ikan

Hilangkan hanyir ikan

Campur ikan dengan air asam jawa pekat. Rendamkan selama satu jam. Kemudian barulah dibasuh dengan air bersih.

Hilangkan hanyir ikan darat

Ambil beberapa helai daun serai dan sedikit asam jawa. Ramas keduanya danpetua hilangkan hanyir ikan gaul bersama ikan. Perapkan beberapa minit kemudian barulah dibilas dengan air bersih. InsyaAllah bau hanyir akan hilang.

ATAU

Rendamkan ikan sungai yang telah disiang dengan air cucian beras. Biarkan selama 20 minit, kemudian bilas dengan air bersih.

laman petua:

cara menghilangkan bau hanyir ikan, hilangkan bau hanyir ikan, hilangkan hanyir ikan, cara hilangkan hanyir ikan, petua hilangkan hanyir ikan
che petua About che petua

Laman petuatradisional.com ini memberi maklumat bagi tujuan pendidikan sahaja dan tidak patut digunakan sebagai nasihat perubatan peribadi. Maklumat yang dipaparkan di sini bukanlah bertujuan untuk mengganti atau mengambilalih nasihat dan konsultasi yang diberi oleh pakar perubatan tentang rawatan kesihatan dan penjagaan perubatan anda.
Penafian: Admin dan/atau penulis di laman petuatradisional.com ini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

Speak Your Mind

*